Снимка: БГНЕС

Depeche Mode подготвят световно турне. Новината съобщиха лично Dave Gahan и Martin Gore на специална  пресконференция в Берлин.

Dave Gahan заяви, че след дълго отсъствие групата е готова да зарадва отново феновете си с големи концерти на стадиони, които започват през март.

"Имаме отново възможност да правим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем чувство на радост и сплотеност по наш собствен малък начин, в свят, който изглежда постоянно в някакъв смут", каза той за 19-тото им турне.

Това е първата им публична изява пред медии след смъртта на Andy Fletcher през май. Гастролът на Depeche Mode тръгва от сакраменто, Калифорния на 23 март. След САЩ, групата ще свири и в Европа, като  сред дестинациите са Германия, Словакия, Франция, Испания, Италия, Австрия, Хърватия, Румъния, Унгария, Чехия, Полша. България не е сред избраните страни.

Музикантите също така обявиха и, че са готови с 15-ия си студиен албум, който може да очакваме в края на март. Той се казва "Memento Mori" – в превод от латински: "Помни, че си смъртен". Албумът е създаден по време на пандемията, като по него са работили Andy Fletcher, Dave Gahan и Martin Gore.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase