Voice academy подготвя изцяло завършени артист-изпълнители, които искат да превърнат музиката в своя професия и да умеят да създават и изпълняват авторска музика. Учебният план и съдържанието са адаптирани от бакалавърски програми на водещи висши музикални училища в САЩ и Европа.

За това как млади таланти могат да получат шанс за безплатно обучение в нея разказват преподавателите по пеене Христина Живкова и Светослав Сотиров, както и ученичката Ана Сотирова.

Талантът се забелязва много рано, но освен него трябва да има желание за работа, убеден е Сотиров.

"При нас започват да се обучават деца от 4-годишна възраст. Имаме различни програми, а професионалната ни програма е за ученици, завършили седми и осми клас", каз Живкова пред Bulgaria ON AIR. 

По думите й част от философията им е, че желанието е на първо място и когато имаш любов към музиката, си готов да положиш огромен труд. Тя поясни, че програмите в академията са много адаптирани и чрез различни игри се учат на тази любов към музиката.

"Имаме доста предмети, покриващи възможностите, които един съвременен изпълнител трябва да има като качества и професионални умения. За безплатната стипендия могат да кандидатстват деца след седми и осми клас, като до 30 юни трябва да изпратят тяхно изпълнение на нашата платформа. След това ще проведем кастинг и пет от тях ще получат годишна пълна стипендия при нас", обясни Сотиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase