Кадър: YouTube

Българинът Кристиан Костов е сред финалистите на конкурса "Евровизия" в Киев.

17-годишният младеж грабна публиката и журито на песенния конкурс с превъзходно изпълнение на Beautiful Mess.

Името на България не случайно бе съобщено като първото, което продължава към големия финал, който ще се проведе в събота в украинската столица.

От втория полуфинал напред продължават и представителите на Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Първият полуфинал се състоя на 9 май. На него за финала се класираха представителите на Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия.

На финала по право се класират и петимата основни спонсори на "Евровизия" - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и Украйна като домакин на тазгодишното издание на конкурса.

Часове преди първата изява на Кристиан на сцената, редица украински медии оспориха правото му да участва на Евровизия.

Украински влогър съобщи днес, че младежът е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек".

"Служби, спите ли?!", пита във видеото си влогърът.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Кристиан наистина е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на "Гласът на Русия".

От Българската делегация в "Евровизия" 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен. Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

В крайна сметка организатори и жури решиха, че няма проблем нашето момче да продължи напред. Нека още веднъж се насладим на прекрасното му изпълнение на Beautiful Mess.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase