Общ преглед

Световно известния цигулар Найджъл Кенеди вдъхнови над 4000 души, които го аплодираха в зала 1 на НДК.

Заедно със своя бенд от 5-ма музиканти и оркестър "София Симфоникс", Кенеди представи у нас своя прочит на "Новите четири годишни времена", с включени елементи на фламенко, български и балкански фолклор, джаз звучене на Дюк Еленгтън и разбира се -  Вивалди.

Определено допадна и изпълнението на гъдуларя Георги Андреев, който партнира на Кенеди в част от концерта му. Двамата виртуози представиха няколко съвсем нови и специално написани от Андреев композиции, като това е и световната им премиера, предаде Булфото.

Найджъл излезе пред родната публика в екип на любимия си футболен отбор - Астън Вила, където дълги години игра и българският футболист Стилиян Петров. 

Любка Биаджони, инициатор на двата концерта в София и Пловдив, предсави в първата част на концерта програма със своя оркестър "София Симфоникс" и със специално участие на Лондонския български хор. Бившата солистка на ансамбъл "Филип Кутев" и диригент на хора - Десислава Стефанова, доведе 42-ма певци от различни националности. Те изпяха на чист български език автентични български фолклорни и ордодоксални песни, с много ентусиазъм и енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар