Снимка: Булфото

Общ преглед
България е домакин на 13-то издание на "Детска Евровизия 2015". Финалът на престижния песенен конкурс ще се състои от 20.30 ч. тази вечер в зала "Арена Армеец" в София и ще бъде излъчен на живо по БНТ.

Милиони зрители от цял свят ще имат възможността не само да наблюдават впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора. Логото на конкурса за тази година е вдъхновено именно от красотата на българската природа и е в съзвучие с посланието - #откривай /#discover/.

На концерта тази вечер ще се състезават общо 17 държави. България ще се яви под номер 13 и ще бъде представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов с песента "Цветът на надеждата". Изпълненията от 17-те страни ще бъдат в следната последователност: Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.

Водещ на церемонията ще бъде поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената ще се изявят над 200 български танцьори и музиканти.

За победител в "Детска Евровизия" се приема участникът, събрал най-много точки. Резултатите се формират като във всяка държава гласуват зрители и професионални журита. Тежестта на гласовете помежду им е равна. След това така получените гласове от всяка държава се конвертират по традиционната за Евровизия система - най-предпочитаната песен получава 12 точки, следващата 10, третата 8, четвъртата 7 и така нататък.

Конкурсът "Детска Евровизия" се организира от Европейския съюз за радио и телевзия - EBU. Първото му издание е през 2003 г. в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

Заради Детската Евровизия МВР предприема засилени мерки за сигурност. От полицията препоръчват хората да бъдат по-рано на мястото на събитието, за да се избегне струпване на входовете.

Посетителите ще минават през три етапа на проверка, включително и металдетекторни рамки. Ще бъдат изградени филтровъчни пунктове по направление на придвижване за първоначална проверка на зрителите, отправили се към залата. Щателни инспекции ще се извършват и на още два етапа.

Няма да бъдат допускани хора, които са във видимо нетрезво състояние, и такива, които носят обемисти пакети и/или забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар