Снимка: БТА

Британският певец и композитор сър Елтън Джон е изразил готовност да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, за да обсъдят отношението на държавния глава към правата на гейовете, съобщи BBC.

Музикантът обаче определя идеята като утопична. "Бих искал да се срещна с Путин. Той може да се се присмее зад гърба ми, когато затвори вратата зад мен и да ме нарече пълен идиот, но поне ще знам, че съм имал достатъчно съвест да опитам", казва сър Елтън Джон.

Музикантът е в Киев за XII международен форум "Ялтенска европейска стратегия". В изказването си на него той призова украинците да изградят ново общество, толерантно, проявяващо търпимост, включително към ЛГБТ обществото, съобщи в. "Индипендънт".

По време на посещението си в Киев британският музикант се срещна с президента на Украйна Петро Порошенко. Държавният глава подари на музиканта тениски с изображенията на Олег Сенцов и Александър Колченко, осъдени в Ростов на Дон за тероризъм на 20 и съответно на 10 години лишаване от свобода.

Елтън Джон не за пръв път изразява желанието си да обсъжда с Владимир Путин въпросите за правата на гейовете. През ноември 2014 г. той искаше да се срещне с руския държавен глава и да говори с него. В Кремъл обаче не бяха информирани за плановете на музиканта, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase