Снимка: YouTube

Общ преглед

Без много блясък на сцената, но с онзи незаменим и по-ценен блясък в очите Мари и Пер от Roxette подариха на 15 000 българи от цялата страна в залата два часа оптимизъм.

Нека споменем и задължителното: залата беше пълна от хора на всякаква възраст и от цялата страна. Шведите заложиха на любимите на поколения Dangerous, Listen to Your Heart, Joyride, The Look, It Must Have Been Love, Fading Like a Flower. Публиката пя с тях всяка една песен от двучасовия концерт.

Специален подарък за България и публиката беше изпълнението на "Моя страна, моя България" на електрическа китара.

Но концертът беше белязан от нещо по-силно от хитовете, които със сигурност ще пеят и още поколения. Това е победата над рака. Всъщност концертът беше своеобразен триумф на живота и жаждата за него. Победа на волята. Много отслабнала, видимо уморена, Мари беше на сцената. Тя изкара целия концерт в бял костюм. Вероятно енергичните музиканти около нея, а и самият Пер, подсилваха контраста.

Именно затова концертът придоби онази добавена стойност, онзи дух, които правят събитието не просто запомнящо се, а част от личната история на всеки в публиката.

Благодарим и на автора на клипчето, което ще видите по-долу. Влезте и в канала в YouTube, там има и още:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар