Снимка: Love & Happiness Music

Ако сте израснали през 80-те и сте имали дори и минимален интерес към музиката, особено клубната, има голям шанс да сте запознати, макар и неволно, с работата на Джон Моралес. Той е човекът, който е част от една цяла епоха с влияние върху бъдещите поколения диджеи, изпълнители и продуценти в света на танцувалната диско музика.

Роден в работническо пуерториканско семейство в Бронкс, Ню Йорк, в началото на рок енд рол ерата, Моралес, подобно на много деца на тази епоха, е очарован от тази нова форма на изкуството, която насища ефира и бунтува родители навсякъде по света.

Така, влюбен в музиката, която е чул, на 12-годишна възраст, той убеждава местния магазин за звукозаписи да му даде работа на непълно работно време с плащане не в долари, а в “45‘s” (малък формат, 7 инчови грамофонни плочи, звучащи на 45 оборота в минута). Когато Джон става достатъчно голям, за да работи на пълно работно време, процъфтяващата му колекция от винили му помага да си осигури една от първите си диджейски изяви във влиятелната Stardust Ballroom в Бронкс (баща му, по-рано е бил собственик на бар в Джърси Сити, където Джон за първи път получава диджей „бъг“-вирус).

С нарастване на репутацията му, той е поканен да пуска в центъра на Манхатън, на места като Pippins, Bentleys, 1018, Limelight и скандално известното по онова време Studio 54.

Среща във влиятелната WBLS радиостанция в Ню Йорк, където роденият в Куба Sergio Munzibai работи като музикален директор заедно с Франки Крокър, отбелязва следващата глава в кариерата на Моралес и завършва с безспорно най-плодовития ремикс - партньорството им през 80-те и 90-те години с над 650 микса с тяхното име.

"Ние си партнирахме през 1982 г., когато се срещнахме в Ню Йоркското студио Blank Tapes, където бях работил в продължение на много години с Bob Blank. Първият съвместен запис на Серджо и Джон беше Mikki’s Itching For Love. След това ние се обединихме и направихме всички наши миксове заедно и така бе роден псевдонима М&М. "

Музикалното събитие е на 23 април от 22.00 часа в Carrusel.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase