Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Над 10 000 зрители аплодираха първото музикално-филмово зрелище Lord of the Rings in Concert в зала “Арена Армеец“.

Повече от 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина.

Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути. 

Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога досега пред българската публика.
 
"Досега не бяхме представяли шоуто пред толкова голяма публика. В България поставихте своеобразен световен рекорд, а реакцията на хората беше зашеметяваща. Всички на сцената настръхнахме на няколко пъти. Това е рядкост при нас след над 200 подобни спектакъла, но все пак вие, българите, успяхте да ни накарате да се почувстваме на най-правилното място, където това шоу трябва да бъде изпълнявано. Задължително ще се върнем и с "Двете кули" следващата година!“, заяви солистката на музикалния спектакъл Кейтлин Лъск.

Музикално-филмовото приключение беше разделено на две части от приблизително 90 минути. Музикантите от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета бяха на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран.

Това беше премиера за България на формата Movie in Concert, който представлява филмов саундтрак, представен на живо, в пълен синхрон с картината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase