Снимка: Фейсбук

По случай 70-ия си юбилей неостаряващата френска рокзвезда Джони Холидей подари на парижани два грандиозни концерта, съобщи ИТАР-ТАСС.

Снощи в спортния дворец "Берси" своя кумир почете 20-хилядна публика, а през нощта певецът се изяви пред приятели и поклонници в "Театър дьо Пари", на чиято сцена преди половин вексе състоял музикалният му дебют, пише БТА.

В репертоара си Холидей има над хиляда песни. За концерта си в "Берси" той подбра композиции, дефинирали цяла епоха във френската популярна музика. В "Берси" Холидей беше съпровождан от парижкия симфоничен оркестър, с който осъществи и миналогодишното си световно турне.

Холидей, чието рождено име е Жан-Филип Смет, се появява на бял свят на 15 юни 1943 г. във френската столица. Той израства в артистична среда, изявява се на сцената и се снима в киното още като юноша. Както самият той разказва, докато учел в студия за театрално майсторство, занимавайки се с музика, за да плати обучението си, бил забелязан от представител на звукозаписна компания.

Приел артистичния псевдоним Джони Холидей, той издава първия си албум през 1960 г. Записал е повече от 100 албума, като 70 от тях - включително най-новия "Очакване" - стават златни или платинени. Албумите на Джони Холидей са издадени в тираж от общо 110 милиона копия в света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase