Tape Five. Снимка: Аrt Studio

Набиращата все по-голяма популярност в България електро суинг група Tape Five за първи път ще се качи на родна сцена в София Лайв Клуб на 31 май от 22.00 часа.

Групата ще представи последния си студиен албум Swing Patrol. Преди тях за доброто настроение ще се погрижи българското DJ дуо Тhe Smugglers Collective.

Като част от лейбъла Chin Chin Records, в който са и добре познатите ни Club des Belugas и Gabin, музиката на Tape Five влиза в над 500 световни компилации.

След световния успех на албума „Tonight Josephine“, групата внася нюанс вдъхновен от 40-те години на миналия век. Албумът Swing Patrol преминава с размах през вселената на суинга, а уникалните, стилни и превъзходно аранжирани мелодии, имат способност да пренасят в друга епоха, отбелязват организаторите.

Tape Five е интернационален проект, базиран в Германия и създаден от Martin Strathausen. Дебютният им албум излиза през 2006 и е напълно разпродаден в Европа, САЩ и Азия. От тогава музикантите издават още 4 албума, като последният е Swing Patrol, в който Martin Strathausen събира певци и музиканти от десет различни държави, от САЩ до Камерун, през Бразилия, Англия, Италия, Украйна, Румъния и разбира се, от родната му Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase