Армин създаде парче за европейското по футбол. Снимка: Reuters

Един доста емоционален месец май вече е в историята.

България преживя  плашещи земетресения и обичайните трусове на абитуриентските балове, докато Европа се опитва да се справи с налегналата я тежка криза.

Криза в музикално отношение обаче няма и бъдещите летни тракове се появяват в големи и качествени порции, което прави отсяването на най-добрите все по-трудно.

Все пак няколко парчета успяха да се отличат в последния месец и изглеждат като доста обещаващи бъдещи любимци.

Звученето в днешно време толкова сериозно започна да се смесва, че насочени към по-мелодичните хитове продуценти като Гарет Емъри (Gareth Emery) прибягват до експерименти, какъвто без съмнение е новият му трак "The Saga".

Освен с легендарното си име, парчето впечатлява и с бруталното си звучене, което обаче едва ли ще се хареса на запалените фенове на Гарет, който е неузнаваем тук и е направил едно доста по-експлозивно парче, излизащо от обикновената структура на неговите хитове.

Още по темата
Следващото предложение идва от новото протеже на Тиесто в неговия лейбъл Musical Freedom – Ken Loi. Кен успя да се наложи през 2011 с няколко успешни ремикса, а сега доказва заедно с вокалите на Zashanell и своите продуцентски умения с доста силния трак "All It Takes", който очакваме да се върти стабилно на големите летни гигове.

Eric Prydz пък направи голяма стъпка в своята кариера като издаде през този месец чакания от феновете в продължение на 5 години негов първи албум. Едно от най-големите имена на модерната електронна сцена, сътворил в последното десетилетие безброй топ парчета, събра повечето си изпълнения в дебютния си албум, а също така ни зарадва и с десетина нови предложения.

Трудно е да отличим някое от тези бижута, но преработката на неговото собствено Mighty Love от 2003 успя да ни омае най-силно.




На dnb сцената както обикновено в последната година–две също не беше спокойно. Тук две имена изпъкнаха над всички, тъй като вече са се превърнали в гарант за качество.

Major Lazer натрупа огромна фенска маса, а тя ще продължава да се увеличава ако той прави още парчета с имена като култовата Amber Coffman. Общото им парче "Get Free", миксирано от Andy C, не може да бъде по-голям парти динамит.

Sub Focus също взривява клубовете с последното си парче "Out Of The Blue", ясно показващо защо той е в нашия Топ 3 на dnb имена.



 


Доскорошният N1 диджей в света Armin van Buuren съвсем заслужено попада сред избраниците ни след като направи парче, посветено на задаващото се Европейско първенство по футбол, където неговата родина ще бъде един от големите фаворити.

Холандецът излиза доста сериозно от своето звучене в "We Are Here To Make Some Noise", което е с доста по-изявен бас и както приляга на футболна песен, е много по-енергично и бързо. Но това е съвсем обяснимо с оглед на факта, че парчето е замислено за доста по-широка публика.

След него идват новите любимци на денс феновете – откачалките от Dada Life. За пореден път те залагат на много силен клип към новото си, много ударно "Rolling Stones T-Shirts", като жените са в центъра на вниманието.

За край оставихме най-мелодичния ремикс на месеца, който ни грабна само с едно слушане. Alesso се очертава като една от бъдещите големи звезди на EDM сцената и неслучайно. Той превръща и без това качественото парче на британската група Keane "Silenced By The Night", в един от най-мечтателните и оптимистично звучащи тракове на 2012.




 

Пълен плейлист ТУК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase