Marina Lambrini Diamandis. Снимка: Getty Images

Комерсиалната поп сцена в последните пет  години тръгна доста надолу по мнението на много фенове и критици.

Докато в началото на века по популярните музикални канали и радиа звучаха  и доста приятни, не толкова бързо  омръзващи хитове, то в последните години дадени артисти наводниха пазара за комерсиална музика с доста по-леки за приемане парчета, които рядко задържат вниманието ни за дълго.

За радост все още се появява и свежият полъх на надеждата, какъвто е случаят с Marina And The Diamonds, чийто втори албум "Electra Heart" се появи на пазара преди няколко седмици и ни впечатли с доста по-приятното си звучене.

26-годишната Marina Lambrini Diamandis e с наполовина уелски, наполовина гръцки произход и започна своя път към славата преди 4 години, когато от BBC Radio 1 я класираха втора в престижната си класация Sound Of 2010, която всяка година предрича бъдещите звезди и големи надежди на идната година.

Самото признание и челно място обикновено е достатъчен тласък за кариерата на всеки артист. След това, през 2010 нейната песен "Champagne" достигна сравнителна популярност, а сега се надяваме с "Electra Heart" страхотната вокалистка да пробие още повече.



Въпреки че „диамантите” в псевдонима й са смятани от повечето фенове за останалите музиканти, които  свирят с нея, то всъщност Marina e сама в този проект.

А „диамантите” са нейните фенове, както тя е заявявала в множество интервюта. Истината е, че тя няма нужда от банда, тъй като музиката й се концентрира главно върху невероятните й гласови възможности.
"Electra Heart" ни носи страхотни поп и инди поп мелодии с парчета като "Bubblegum Bitch", "Primadonna" и "The State Of Dreaming", подплътени с много електронен саунд в изпълнения като "Lies", "Power & Control" и "Starring Role".

Електронното звучене е доста силно застъпено почти във всички тракове от албума неслучайно – продуценти на парчетата са имена като Dr. Luke, Stargate и големият Diplo.

Затова и албумът звучи така модерно, енергично и най-вече различно от повечето по-комерсиално насочени проекти. Големият му плюс обаче, който оставя мелодия и звуци на заден план, са невероятните вокали на Marina, които почти не ни позволяват да обърнем внимание на останалите компоненти от парчетата.
Нейният глас поема всякакви посоки и впечатлява с многообразието и магнетизма си, не само във вече споменатите водещи парчета като вече нашумелия сингъл "Primadonna" и "Bubbglegum Bitch", но и в последните, доста дълбоки парчета "Hypocrates" и "Fear And Loathing".

Без това да е някаква критика, гласът на изпълнителката звучи едно към едно с този на Кейти Пери, а и доста от песните носят атмосферата от парчетата на американката. Тъй като Пери е едно от най-ярките и приятни лица на поп сцената днес обаче, определението „британската Кейти Пери” може само да ласкае Marina.



Албумът "Electra Heart" ни изпълва с малко надежда, че именно такива парчета ще звучат по-често по комерсиалните медии, като по този начин ще успеят най-малкото да разредят така често повтаряния и ограничен плейлист на повечето музикални телевизии и радиа.

За момента обаче звездата на Marina And The Diamonds все още не е блеснала напълно и тя остава популярна предимно на Острова, но с подобни проекти като този, дебютирал под номер 1 в британския чарт за албуми, без съмнение тя скоро ще стане и международна звезда.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase