Албумът на Майкъл Бубле зае първа позиция. Снимка: Reuters

След като през последните два месеца Майкъл Бубле (Michael Buble) и доста сполучливия му както в музикално, така и в маркетинг отношение албум Christmas постоянно заемаха топ позициите сред най-продаваните албуми, съвсем нормално и очаквано беше точно преди Коледа той да се продава като топъл хляб. След като излезе в края на октомври, Christmas едновременно заема първото място и в престижната класация за албуми на BBC Radio 1, както и във вечния ориентир за музикалното настроение в Америка – чарта на Beatport за албуми.



Както вече споменахме, албумът е едновременно доста приятен за слушане и носи истинско усещане за коледните празници като голяма част от парчетата са кавъри на вече до болка познатите коледни песни в чудесни преработки. В същото време и със заглавието си говори именно затова и подтиква от само себе си към закупуване.

Във Великобритания зад него се нарежда посмъртният албум на Amy Winehouse, който имаше доста големи продажби през миналата седмица и беше първи. Вероятно сега бързо ще започне да пада надолу, тъй като верните фенове на починалата певица вече са си го набавили със сигурност.

Изненадващо след тези два албума се нарежда Mylo Xyloto, който се представи малко по-слабо отколкото очаквахме. Изкачи върха с излизането си, но след това бързо се срина. Сега обаче един от албумите на 2011 отново е в тройката и явно около края на годината британците си припомнят някои от най-значимите проекти на годината.

Отвъд Океана след Michael Buble се нарежда американското алтърнатив-рок дуо The Black Keyes с новия им албум El Camino, а след тях е големият любимец "21" на Адел с 42-та си седмица в чарта. За пореден път в подножието на върха.



При синглите нещата не са особено променени. В  САЩ дори са същите като миналата седмица  – Риана продължава да е първа  с We Found Love, а след нея Sexy And I Know It на LMFAO и It Will Rain на Bruno Mars.

Във Великобритания също няма нищо изненадващо. В седем от последните осем години под N1 в седмицата преди Коледа се класират победителите от X-Factor. Тази година това беше женската група Little Mix, а песента им Cannonball се изстреля на върха. След нея пък изненадващо, след 8 седмици в чарта и не достатъчно силно класиране за подобна песен се намества хитът Paradise на Coldplay, който получи страхотен отзвук сред феновете, но не и в класациите.


Заелият второто място в 6-тия сезон на X-Factor Оли Мърс (Olly Murs) e трети с Dance With Me Tonight, а след него остават Drake с Dedication To My Ex, заедно с Andre 3000 и Lil Wayne, и We Found Love на Риана.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase