Снимки: Арт БГ

Два концерта в един ден. Две певици, които са добре познати на българските фенове. Едната е призната за икона в бивша Югославия, другата е сред най-популярните ни поп певици.

Мария Илиева и Лепа Брена ще изнесат концерти на 3 декември и ще се борят за зрителското внимание.

Лепа Брена държи рекорда за най-посетен концерт в България, след като през 1990 година на стадион Васил Левски идват над 90 000 зрители. С предстоящото си грандиозно шоу в зала Арена Армеец тя отново ще напомни за себе си след 21 години, а ако съдим по това, което предложи на първия си концерт в Белград през средата на октомври зрителите ги очакват вълнуващи няколко часа.

Строежа на сцената ще започне на 1 декември, като за целта от Сърбия пристигат два ТИР-а с техника и над 80 човека технически персонал. Самата изпълнителка пък ще акостира в София ден по-рано, но няма да станем свидетели на шумни срещи като тази с премиера Бойко Борисов преди няколко седмици. Лепа Брена ще релаксира предимно в хотелската си стая на фона на релаксираща музика и сред аромата на индийски пръчици. Сред изискванията към организаторите е винаги да има на разположение прясно изцеден портокалов сок.

Само на броени километри от Арена Армеец ще се състои друг емблематичен концерт. Мария Илиева ще завърши своето национално турне, с което отбелязва 10 години от своя солов дебют с парчето "Лунен сън". Нейният празник ще бъде в зала Фестивална, а зрителите ще видят не по-малко атрактивна обстановка. 

Приготовленията за спектакъла са в разгара си. Мария Илиева е поверила режисурата му на Атанас Генов, продуцирал и заснел редица музикални събития в България. Шоуто ще се състои на най-мащабната сценична конструкция, строена за български артист – сцената на X Factor, и ще предложи на феновете уникален звук, мултимедия и светлинни ефекти.

„Вълнувам се, че за този концерт работя с най-големите професионалисти.Това ще си проличи и в най-малкия детайл. Ще има и много изненади”, обеща Мария Илиева.

За нейната визия пък ще се погрижи Светослав Колчагов, един от петимата основни дизайнери в екипа  на Вивиан Уестууд.

Билетите за двата концерта са почти на еднакви цени. Феновете на Лепа Брена ще влизат в залата с билети на цени от 30 до 60 лева, докато юбилейното шоу на Мария Илиева е оценено между 15 до 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase