Новият едноименен албум на хард рок бандата Staind излиза на 13-ти септември.

Първият официален сингъл от албума - Not Again пък ще чуем още този месец. 

Staind е седмият студиен запис на легендарната банда и първият им дългосвирещ такъв от три години насам.

Негов продуцент е Johnny K, познат от работата си с групите 3 Doors Down, Disturbed и Sevendust, както и с номинираното за награда Grammy сътрудничество със Staind за албума The Illusion of Progress през 2008-ма година.

Новият запис на групата е миксиран от Chris Lord-Alge, а самият албум изпъква като най-силния и мощен за бандата досега.

Обявяването на Staind е съпроводено от песента Eyes Wide Open, чиято премиера бе миналата седмица на www.staind.com, а Not Again, официалният пилотен сингъл от албума, ще излезе след около седмица.

Aaron Lewis (вокал, автор на песни и китарист) наскоро описа “Staind” като „най-тежкото нещо, което сме записвали от много време насам. Това определено е една от най-тежките колекции от песни, които сме събирали досега”.

„Съвсем различен е от последния албум”, споделя китаристът Mike Mushok. „До голяма степен е препратка към мястото, от където идваме. Определено мисля, че е свеж. Това е по-модерна версия на тежкото звучене на Staind. Доста е добър”.

Staind имат вече повече от 10-годишна кариера, през която са продали над 13 милиона албума и имат пет сингъла, достигнали челни позиции в класациите на три различни радио формата.

С искрени, прочуствени текстове, звучни китарни акорди и неповторимия глас на Aaron Lewis, бандата от САЩ скочи до първите редици на американската сцена за алтернативен рок още с дебюта си от 2001-а Break the Cycle и задържа фронтална позиция то The Illusion of Progress (2008).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase