Шведско поп-дуо Roxette ще изнесe концерт в София на 29 май следващата година.

Датата в България е част от дългоочакваното им турне, което започва на 1 март в Русия, след което ще премине поне през още четири континента.

Мари Фредриксон (Marie Fredriksson) и Пер Гесле (Per Gessle) се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. През 2001-ва Roxette направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през далечната 1994-та.

„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали Roxette ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!”, споделя певецът Пер Гесле. „Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново”.

„От 2002 г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари.

Освен с дългоочакваното световното турне на Мари и Пер, в началото на идната година многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на Roxette. Албумът ще бъде на българския музикален пазар в началото на 2011 г. от Анимато Мюзик/EMI.

Билетите за концерта на Roxette ще бъдат на цени от 60 до 150 лева и могат да бъдат закупени от Билетен Център НДК, Ticketpro.bg, като продажбата им стартира на 15 ноември!

Още музикални новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase