Снимкa: Mp3.bg

Определено едно от най-хубавите неща, които се случиха на родната меломанска публика през последните три години, е музикалното явление Spirit Of Burgas, което окупира града всяка година около 13-17 август и за три дни успява да напои бургаския плаж с доволно количество бира, феромони и страхотна музика.

За радост на всички фенове на фестивалните страсти и за ужас на местните, живущи около плажната ивица, Spirit Of Burgas не ни подмина и сега.

Ден първи за тази година ще се запомни с няколко неща: меланхоличната тийн еуфория около извънземните Prodigy, опашките за бира и нечовешката жега и потните тела.

Преди да ви разкажем за музикалните събития, трябва да споменем, че тази година организаторите са се постарали Main Stage по размери и разположение да придобие вид на истинска музикална сцена от европейски ранг.

Единственото недомислие като че ли бяха екраните, които бяха позиционирани толкова ниско и бяха така размазани, че от тях файда общо взето нямаше.

Латино и електронни сцени няма, като на тяхно място организаторите заложиха на актуалната реге Zionlionz и т.нар. Performer's, на която се изявяват млади таланти.

И така, Spirit Of Burgas има лошия навик да започва раничко, по времето, когато хората все още се изтичат от плажа и тепърва се чудят да вечерят ли или да се къпят, и това съответно прави лоша услуга на първите групи.

В петък обаче към 19:30 фестивалната зона вече можеше да се радва на завидно количество подранили фенове, които искаха да хванат началото.

Него дадоха три групи, всяка от които актуална посвоему, събра своята аудитория.

Суинг симпартягите от Smugglers Colective бяха окупирали Blues&Jazz Stage, където за пореден път тази година десетки младежи, почитатели на бибоп епохата на миналия век танцуваха акробатичен рок и дефилираха с ретро дрешки.

Целият "отчет" за ден първи на феста, както и много снимки, можете да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase