Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хосе Карерас ще излезе на сцената на Миланската скàла за първи път от 14 години.

Звездата от "Тримата тенори" ще пее на благотворителен концерт за набиране на средства за изследване на раковите заболявания.

"Всеки певец изпитва специална любов към Ла Скала", каза Карерас, цитиран от BBC.

Испанският тенор прекара почти година в болница и бе подложен на трансплантация на костен мозък през 1997 г., след като лекарите установиха, че е болен от левкемия.

Неговият партньор в "Тримата тенори" – Пласидо Доминго, наскоро бе опериран от рак на дебелото черво, а Лучано Павароти почина през 2007 г. от рак на панкреаса.

Още по темата

Благотворителният концерт ще се проведе на 10 октомври. Все още не са оповестени подробности за репертоара на Хосе Карерас.

Последната изява на 63-годишния тенор в Миланската скàла бе през 1996 г. в операта на Умберто Джордано "Федора".

През май мениджърът на Карерас отрече той да се отказва от участия в операта, но каза, че певецът ще се съсредоточи върху концертите си и турнетата.

Година след битката си с рака Карерас основа фондация на свое име, която набира средства за изследвания върху левкемията.

Фондацията основа база данни за донорите на костен мозък в Испания, а наскоро започна работа по създаването на Изследователски център близо до дома на Карерас в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase