Вече казахме, че Metallica идват с Down и The Sword.

Ето малко повече за тези, които ще подгряват хеви метълите на един от най-щурите мизукални купони, който ни чака до края на годината.

Първи ще са Down. Те имат вече три албума зад гърба си. Бандата е еталон за феновете на класическия рок и метъл.

Работят дълго над албумите си, но чакането от около 6 години на диск, наистина си заслужава.

Създават си собствени правила -  групата е амалгама от южноамерикански култови метъл величия - Pantera, Crowbar, EyeHateGod, Superjoint Ritual и Corrosion of Conformity и включва една от най-значимите метъл фигури като фронтмен – Фил Анселмо.

Последният им албум е  Over the Under (у нас се издава от Roadrunner Records/ Вирджиния Рекърдс).

Дискът излиза малко преди в родния им град Ню Орлиънс да връхлети ураганът Катрина.

Следва кратка раздяла на музикантите и на следващата година  Down се впускат в шест седмично европейско турне като хедлайнери и без албум или продукт, а само благодарение на статуса и славата си успяват да разпродадат 21 концерта.

Доста ги харесват и така са поканени като „гости-изненада” на гигантския фест в Download и се превръщат в една от основните теми за обсъждане.

Вдъхновени от този отзвук, бандата започва работа върху последния си амбициозен проект.

С продуцирането се заема не кой да е, а получилият Грами Warren Riker.

Той  работи с тях и върху втория им албум ‘Down II - A Bustle in Your Hedgerow’, и бандата записва 18 демо парчета в студиото на Philip Anselmo.

Между февруари и юли 2007 дообработват и довършват записите на песните, които оформят крайното съдържание на албума, като междувременно правят тур в Канада с Heaven & Hell.

Резултатът е 60 минутна дефинираща жанра музика, която бетонира мястото на бандата в предните редици на хеви рока.

Никак не е зле. Така на сцената на Националния стадион “Васил Левски” ще се изправят пред нас Фил Анселмо – вокали, Джим Бауър – барабани, Рекс Браун – бас, Пепър Кийнън и Кърк Уиндстейн – китари.
До 25 юли!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase