Ако вестите за новите гащи и старата девственост на Бритни Спиърс вече ни дразнят до смърт, всичко ново около Мадона ни кефи и изобщо не го крием.

Затова много се смяхме на репликата на Джъстин при влизането на Кралицата на попа в Залата на славата на рок музиката (м, да, логично). Затова и ей тук ще се опитаме да обобщим многобройните новини около Мадона, които препускат в медийното пространство.

Разбира се, най-важното е албумът й, който се очаква да излезе другия месец и който със сигурност ще е едно от най-интересните заглавия на 2008-ма. Съвсем топла е и окончателната му обложка, която може да видите по-подробно тук.

Отдавна знаем, че ще съдържа 13 песни и заглавието му е "Hard Candy" - като на номинирания преди три години с Оскар филм на Дейвид Слейд.

Албумът е емблематичен, не само защото всеки нейн албум е такъв, а и защото е последният на поп дивата в семейството на Warner Music. Тя е заедно с компанията повече от 25 години, но тази година Мадж пристава на Live Nation. И няма как да е иначе, след като са й предложили договор за 120 милиона.

Така Мадона отново стана първа, като подписа най-високоплатения договор в историята на музиката. Освен това Live Nation ще запомни звездното споразумение с материалното момиче с факта, че получава правата не само за албумите и DVD-тата, но и за концертите и филмите й.

Колкото до албума – край на една ера – вече са известни и първите парчета от него. Общите проекти с Фарел Уилямс,  Канйе Уест, и вездесъщия Тимбаленд обещават бляскаво завръщане.

Сингълът “Four Minutes” пък е съвместна с Джъстин Тимбърлейк и ще тръгне в предварителна продажба.

"Hard Candy" е студиен албум, като една от причините да е такъв, са използваните  пиратски записи от концертните турнета на певицата от предния й проект- "Confessions on a Dance Floor".

Точно заради големия успех на първия сингъл от него, Мадона се колебаеше коя песен да е пилотният "изтребител" от "Hard Candy". Накрая спорът между „Candy Shop“ и „4 Minutes“ бе спечелен от „Miles Away“, която ще е едновременно танцувална и акустична.

И ако раздялата на Мадона с Уорнър ни натъжава умерено, тази с Гай Ричи почти ни разплака (въпреки че сме поне толкова твърди, колкото персонажите на откачения английски режисьор).

След като вместо него, на церемонията в Залата на славата на рок музиката с нея се появи Джъстин, е почти сигурно, че раздялата на семейство Ричи вече е факт...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase