Явно хаосът и данданията около кризата в музикалния бизнес сериозно се отразява на музикантите. И всички получават странни отклонения от нормалното поведение, когато стане дума за разпространение на музика и използване на материали около личностите им.

Последният скандал около звезда се случи около краля на фънка – Принс. Той се случва, защото певецът, заедно с армия от адвокати, нападна 3 от най-големите си фенсайта – съобщи mp3.bg.

Медията припомня, че преди време, когато новият албум на Принс (Prince) излезе на пазара, той се появи като притурка на много известен ежедневник. Нещо, като колекцията от филми, която излиза всеки вторник, сряда или четвъртък с някой от нашите ежедневници.

Тази постъпка на Принс бе нещо като протест срещу всичко и всички в музикалния бизнес, който посрещнахме с ентусиазъм и подкрепа.

Сега обаче малко се изчервяваме, защото очевидно изпълнителят е изпаднал в едно от онези вълшебни състояния, в които съсредоточено и с усърдие реже с голямата резачка клона, на който се е покачил.

Целият казус се изразява в следното: Съвсем скоро адвокатите на Принс помолиха "любезно" от трите фенсайта -  www.housequake.com, www.princefams.com, www.prince.org - да бъдат свалени снимките, картинките на обложки на албуми, текстовете на песни и реално всичко, което "навява асоциации" за Принс.

Освен това са поискали от собствениците на сайтовете да се изтрият всички критични коментари към певеца.
Поради тази причина, собствениците на сайтове веднага направиха сдружение, наречено Prince Fans United, с което да потърсят заедно правата си.

Първото нещо, срещу което се опълчват фенсайтовете е факта, че Принс е публична личност и като такава законите позволяват снимките му да бъдат ползвани от всеки. А по-добър и мил начин за ползване на снимки, освен възхвалата им във фенсайтовете, до сега не е открит.

Най-безумното в цялата ситуация е това, че феновете на Принс, остават верни такива и въпреки грубото потъпкване на правата им, в изявление на сайта princefansunited.com, те изразяват "надежда, че Принс ще промени отношението си към тях".

Е, ако не го направи, и ако адвокатите на Принс победят в тази дребнава битка, собствениците на трите сайта имат 2 алтернативи.

1 - От фенсайтове, да се превърнат в хейтсайтове (само една сричка, а как променя света...)
2 - Просто да сменят звездата. До сега не сме чули Майкъл Джексън (Michael Jackson) да протестира за това, че има още поне 3 сайта, които да му правят допълнителна реклама в мрежата.

Изобщо...безумието е пълно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase