Ако не смяташ, че Принц е секси (не че нещо, ама не е за всеки момчето), пробвай групата, с която свири. Можеш и на живо, защото след турнетата си в Америка и Япония, мадамите, които са дясната ръка на музиканта, идват в България. И не са сами.

Те си носят таланта, който в този несправедлив свят - и в техния случай - върви с дълги крака, секси тела и невероятна визия. Ултра фънк джаз облъчване ще ни спретне формацията C.O.E.D. (Chronicles of Every Diva/Хрониките на всяка дива), за които се носят слухове, че са най-добрата дамска група в света.

Фактът, че не са само хубави е прекасен, защото иначе щяха само да се шматкат с чаша диетична вода в ръка и кокаин в сутиена. Те обаче, доколкото ми е известно, са и виртуозни музикантки и затова ще очакваме да свирукат докато всички в залата оглушеят и ослепеят от блясъка на чистия им талант.

Събраните от Принс музикантки са: перкусионистката Шийла И., Касандра О`Нийл (клавишни/вокал), Ронда Смит (бас/вокал) и Кат Дайсън (китара/вокал).

Специален гост на групата за европейското турне е „наричаната още“ Кралицата на саксофона – холандката Кeнди Дълфър. Тя, разбира се, също не прави изключение от общото правило за съотношението между визия и талант и има усмивка за милион долара, ако разбира се не свири на страстния си ултра фънки саксофон. Ако това не ти говори нищо, мадамата е изсвирила „Lily was here” и „Sax a go-go”. Ако все още не стопляш, веднага се засрами като нас, защото албумът й „Saxuality” е станал платинен, а ние една проста мелодия на флейта не можем да друснем.

Извън самостоятелната си кариера, инструменталистките от групата са предпочитани партньори и от други големи музиканти - Мадона, Ринго Стар, Ерик Клептън, Бийонсе, Марая Кери, Шерил Кроу, Тина Търнър, Тито Пуенте, Дейв Стюарт, Арета Франклин, Ван Морисън и мн.др.

Групата синтезира в своите изпълнения фънк, джаз и соул в един уникален стил. C.O.E.D. са не само перфекционисти в своята музика, но и създават магическа атмосфера, излъчват женственост по един приятно-настойчив начин, правят шоуто красиво, шеметно и незабравимо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase