Снимка: Reuters, архив

Само след четири дни - на 29 юни, Слаш, Майлс Кенеди и The Conspirators идват за яко шоу у нас. Музикантите ще забият в столичната зала "Христо Ботев", която по всичко личи ще се пръска по шевовете. Майлс ще бъде придружаван от съпругата си Селена, която е неотлъчно до него по време на цялото европейско турне. За престоя си в България музикантите са пожелали здравословна храна и много плодове. Цигареният дим във всички помещения, в които Слаш ще пребивава, е строго забранен, включително и в залата. Ето какво сподели китаристът за читателите на Dnes.bg преди да стъпи на сцената на 29-и.

Сигурно си спомняте студената зала при първото гостуване, сега със сигурност няма да го има този проблем. Какво се запечата в съзнанието ви при първата среща с българската публика?

О, да, съблекалнята беше направо смразяваща, но пък публиката бе толкова гореща. Пазя само хубави спомени, надявам се сега срещата ни да бъде още по-вълнуваща. Нямам търпение да дойда отново и да разгледам малко повече.

Често променяте сетлиста на концертите си, какво ще чуе българската публика?

Няма да знам до деня на концерта, ще разберете в самата зала.

Преди да дойдете в Европа свирихте в Америка, каква е разликата между феновете там и в Европа?

Феновете в Европа за мен са малко по-уравновесени и повече се наслаждават на музиката, докато в Америка феновете винаги са в очакване на нещо. Това вероятно е така, защото в Америка винаги нещо се случва и хората са свикнали да имат всичко постоянно. Хората в Европа са по-спокойни, по-небрежни.

Продължавате партньорството с Майлс Кенеди. С какво ви спечели той?

Той написа и изпя текста на Starlight, първата ни обща песен. Не го бях чувал да пее преди, бях много впечатлен от него. Записахме тази песен, след това направихме още една – Back from Calli. Тогава реших, че е време за нещо повече и така нашето сътрудничество продължава и до днес. Майлс е фантастичен.

Музиката много се промени, парите станаха водещи. Когато правите нови парчета нагаждате ли се към изискванията на индустрията?

Не, не, никога не съм го правил и нямам никакви намерения да се съобразявам с каквито и да е изисквания. Не обичам да играя тази игра.

Каква е рецептата за рок хит днес? Комерсът или посланието?

Ако има рецепта за рок хит в днешно време аз не я знам. Рокът стана твърде лесно да бъде предсказан и изглежда, че всички следват една определена формула. Това е една от причините, заради която рок енд ролът в музикалната индустрия се е превърнал във вид скука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase