Снимка: Etnotix

Единствен по рода си, българският женски квартет с гъдулки - Etnotix, ще направи своята официална премира пред публика на 7 април в София Лайв клуб.

Четири млади и талантливи момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и певица ще замесят неповторима комбинация от етно, поп и рок звучене в първия специален, клубен концерт на групата.

В програмата на събитието артистите ще заложат на авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва и етно танго, а за феновете на "по-твърдото и агресивно" звучене Etnotix ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Билети за официалното представяне на групата са на цена 15 лева за билет. Те могат да се закупят от системата на Ticketportal, Билетен център в НДК и Билетна каса на зала "Арена Армеец".

Организаторите допълват, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място. По желание, всеки може да направи резервация на седящо място, отделно в клуба.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на Etnotix е от младите за младите, казват от формацията.

Седемте музиканти на сцената ще ни преведат с лекота от минало към бъдеще, държейки се здраво за българския фолклор, протягайки се към бъдещето смело и с въображение.

Etnotix са Деница Христова (първа гъдулка), Десислава Тодорова (втора гъдулка), Деница Дончева (трета гъдулка), Латина Буневска (алтова гъдулка), Любомира Павлова (вокал), Калоян Павлов (перкусии), Александър Кирилов (соло китара).

Групата е създадена по идея на Асен Павлов през 2014 г., а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът" и в спектакъла "Ние Българите".

В репертоара на групата са включени както традиционни фолклорни произведения, така и съвременни версии на българска основа с етно и рок звучене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase