Снимка: БНТ

Поп певицата Поли Генова ще бъде водеща на "Детска Евровизия 2015". Тя ще посрещне на сцената в зала "Арена Армеец" представителите на 17-те участващи държави тази година, съобщиха от БНТ.

"Щастлива съм, че България е домакин на най-престижния детски песенен конкурс в Европа и изборът на БНТ за водещ на шоуто се спря на мен. Нямам търпение да открия събитието и съм сигурна, че ще бъде незабравимо. Нека заедно подкрепим децата, защото те са нашето бъдеще!", заяви Поли Генова.

Поли е участвала четири пъти в българския финал за "Евровизия", а през 2011 г. нейната песен "На инат" представи България в Дюселдорф, Германия.

Според организаторите тя впечатлява с отлично владеене на английски език и силно сценично присъствие, а нейният темперамент и непринуденост били подходящи за тийнейджърската аудитория.

Тринадесетото издание на "Детска Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София и ще се излъчва на живо по БНТ от 20:30 часа. На 20 ноември ще се проведе Финалът на журито, който няма да се излъчва по телевизията, защото ще бъде предназначен само за зрителите в залата и журитата от всички участващи страни.

Скоро предстои да бъдат пуснати в продажба и билетите за Финала на журито. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase