Снимка: Булфото, архив

Възраждането на музикалния фестивал "Златният Орфей" може да остане само добро пожелание. Той е предвиден да се проведе от 31 август до 2 септември в Слънчев бряг, но липса на средства може да го провали.

Организаторите и инициативен комитет се обърнаха с отворено писмо към представители на бизнеса с молба за помощ.

"Това е единственото музикално събитие, прославило България, българската популярна песен и туризма ни в страната и отвъд нейните граници. За съжаление провеждането на "Златният Орфей" е поставено пред провал, отново в критичен момент, поради финансови затруднения и невъзможност за покриване на поетите ангажименти. Необходимата сума е 275 хиляди лева. Предлагаме ВИП Покани на стойност 1 000 лв. Молбата ни е да дарите сума, според Вашите възможности, с която да помогнете на това уникално Събитие отново да намери място в културния живот на страната ни. Всяка сума за нас е от съществено значение и ще бъде в неоценима помощ за провеждането на таз тазгодишното издание на фестивала", пише в писмото.

Открита е банкова сметка за помощ, като след фестивала се гарантира прозрачен отчет за получените и разходвани средства.

В инициативния комитет за спасяването на фестивала личат имената на проф. Захари Георгиев, Иван Кутиков, Иван Тенев, Михаил Белчев, Александър Петров, Андрей Слабаков, Катя и Здравко от "Ритон", Дичо, Георги Станчев и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase