Мария Каракушева. Снимка: PR

Третото издание на поредицата Classic In The Jazz на виртуозните млади пианисти Мария Каракушева и Момчил Атанасов, със специалното участие на Мария Силвестър, за първи път излиза от епохата на Романтизма и представя Барок.

На 17 октомври в Студио 5 Мария и Момчил ще изсвирят класически произведения на френския композитор Жан Филип Рамо и германския класик Йохан Себастиан Бах, като събитието ще бъде под забавното мото Let's BAROQUE!

Както и предишните два концерта на дуото, публиката ще се наслади на оригинални аранжименти, допълнени с атрактивно театрално представяне. Като стил, барокът се характеризира с преувеличено движение и изобилни детайли, за да създаде усещане за драматизъм, напрежение, изобилие и величие в музиката.

Основните му отличителни черти са: пищност, парадност, тържественост, динамика, жизнеутвърждаващ характер, съвместяване на реалността с фантазията.

Затова специалният гост на проекта ще бъде Мария Силвестър. Тя ще влезе в ролята на разказвач, който ще въведе зрителите в култa към барока и ще ни омагьоса с истории, които  уж се отнасят към композиторите от миналото, но всъщност са актуални и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase