Франк МакКом ще бъде хедланер на втората вечер на фестивала. Снимка: A to JazZ Festival

Късно тази вечер, с полет  от Лондон, в София кацат американският соул изпълнител Франк МакКом (Frank McComb) и българската перкусионистка Лили Йончева.

Франк е хедлайнерът на втората вечер на фестивала A to JazZ, като на сцената той ще се изяви с български бенд.

Специално за концерта на 29 юни, петък, МакКом ще се изяви с музикантите Димитър Льолев - саксофон, Веселин Веселинов-Еко – бас, Димитър Семов – барабани и разбира се Лили Йончева.

Часове преди концерта, Франк ще проведе майсторски клас по вокални изпълнения в Националното музикално училище “Любомир Пипков”.

Той ще започне в 13.30 часа, ще продължи 3 часа и ще бъде със свободен достъп за всички желаещи.

Още един от артистите на фестивала, Оливър Лазарус от Reel People, хедлайнери на първата фестивална вечер, ще зарадва публиката на A to JazZ с участие не само в основната фестивална програма, но и със специален ди джей сет.

Той ще застане зад пулта в София лайв клуб, където, в продължение на 3-те фестивални вечери, ще има специални джем сешъни.

A to JazZ Festival 2012 – “Soul of America” ще се проведе от 28 до 30 юни в „Докторската градина” в София.

В афиша личат имената на някои от най-добрите световни соул и фънк изпълнители. Освен Франк МакКом, на сцената на фестивала ще се качат още британците Reel People с Tony Momrelle от Incognito, както и номинираната за Грами през 2011 американка N`Dambi.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase