Общ преглед

 

Символично ново начало на българската музика. Това бе една от идеите на организаторите на годишните музикални награди на БГ Радио, които се проведоха снощи в НДК.

И наистина, юбилейната церемония даде предимство на младите изпълнители у нас, което дава надежди за нещо различно.

Героите на вечерта бяха 14-годишната Дивна, която получи статуетки за "Най-добър дебют" и "Най-добра песен", и Рут Колева, която грабна приза за "БГ изпълнителка" и за "Най-добър дует" в тандем с Белослава.

Двете надежди на поп музиката излязоха на сцената с вече утвърдените имена Миро и Белослава.

Мери Бойс Бенд спечели надпреварата за "БГ група", а абонираният за статуетки Графа бе номер едно за "БГ албум" с "Невидим".

Именно Графа, в трио с рапъра Бобо и станалата наскоро световна шампионка по бийтбокс Печенката, обраха овациите с новото си предложение "Дим да ме няма". Песента е много свежа и със сигурност ще бъде един от хитовете през тази година.


В най-престижната категория при силния пол - "БГ изпълнител", признанието е за Любо Киров, който заедно с Орлин Горанов бе и водещ на събитието.

Специалните награди за "БГ посланик" и "БГ вдъхновител" бяха връчени на рекордьора по участия в Олимпиади Йордан Йовчев и на тандема Дони и Момчил.

Лили Иванова пък направи премиера на новата си песен "Не съм за теб".

Зрителите в НДК чуха още изпълнения на Елица Тодорова, Васил Найденов, Мария Илиева, Дивна, Миро, Орлин Горанов, Мариана Попова, Тони Димитрова, Кристина Димитрова, Рут, Белослава, БТР, Лора Караджова и Симфоникс.

Финалът на концерта бе нетрадиционен, тъй като на сцената се качи фолк певица. Софи Маринова изпълни песента "Любов без граници", с която ще представи България на предстоящия конкурс Евровизия.

Извън суматохата около победителите трябва да се кажат добри думи за организаторите от БГ Радио. Сцената бе много добра, сценарият стегнат, водещите си свършиха перфектно работата и което се случва рядко на подобен род събития - церемонията продължи по-малко от два часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase