Снимка: Булфото

Известната хакерска група Anonymous (Анонимните) хакнаха сайта на българската организация за авторските права ПРОФОН снощи.

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е “конфискуван“ от групата.

От съобщението, което са оставили Анонимните на интернет страницата на ПРОФОН, става ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции. В него те изразяват твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Още по темата
30 яну 2012 17:04

Днес сайтът на ПРОФОН работи нормално. На интернет страницата няма официално изявление на организацията по повод хакерската атака.

Припомняме, че международното споразумение ACTA предизвика масово недоволство сред интернет потребителите.

Голяма част от тях се тревожат, че след влизането му в сила сериозно ще бъдат ограничени възможностите на световната мрежа.

На много места по света, включително и в България, се готвят масови протести срещу ACTA. Поддръжниците на споразумението твърдят, че то е необходимо, за да се защитят правата на артистите.

Анонимните са една от най-големите хакерски организации. Те станаха известни с ударите си по сайтовете на институции като ФБР.

Те заплашиха, че са готови да сринат и социалната мрежа Facebook. Анонимните твърдо се обявяват срещу рестрикциите в мрежата, които налагат споразумения като ACTA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase