Снимка: БГНЕС

Луксозният и ексцентричен апартамент на Карл Лагерфелд е обявен на търг, съобщава немското издание “Шпигел”.

В обявата се посочва, че кухнята в апартамента никога не е използвана, а от прозореца може да се види Лувъра.

Апартаментът с обща площ от 260 кв. м и предлага невероятна гледка и към река Сена. Модният дизайнер е живял там десет години – до смъртта си през февруари 2019 г. Началната цена на жилището е 5,3 млн. евро, а до търга днес бяха допуснати само участници, които са депозирали 1,06 млн. евро като гаранция.

"Шпигел” добавя, че макар и приживе да обичал да клюкарства, спрямо личния си живот Лагерфелд е бил много потаен. Ето защо почитателите му видяха жилищете чак след неговата смърт.

Музата на Лагерфелд – френският модел Баптист Джабикони, неотдавна разказа как е изглеждало жилището преди кончината на дизайнера. „Апартаментът всъщност не изглеждаше като апартамент, а по-скоро като космически кораб“, отбелязва моделът. Лагерфелд е премахнал всички стени в апартамента, който се намира в сграда от XVII век. Ремонтът е продължил около три години.

"Нямаше затворени и обособени стаи, само плъзгащи се стъклени стени и кухня, изработена от полирана неръждаема стомана, в която никога не се е готвело", казва още Джабикони.

Храната на Лагерфелд била сервирана в друг апартамент. Двама готвачи са работели за него и той е ходил да се храни на друг адрес. Имал е и трето жилище, където се е помещавало фотостудиото му и огромната библиотека.

Жилището, за което заинтересованите купувачи наддават в момента, е било използвано предимно за работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase