Снимка: Istock

Ако на вас се пада „честта“ и отговорността да се грижите за домакинството у дома, вероятно правите всичко възможно, за да улесните работата си. Безспорно изборът на съдове с незалепващо покритие може да ви спести часове усилия. Защо обаче след известно време на употреба храната започва да залепва по тях? Ето и няколко причини:

Съдът ви се е износил

Може би всеки път, когато си купувате съд с незалепващо покритие, се надявате, че той наистина ще издържи дълго. За съжаление обаче, след време, вашите тенджери и тигани в крайна сметка се износват. Въпреки че висококачественият тиган с незалепващо покритие ще издържи по-дълго от керамичния, това не са тигани, които ще предавате поколения наред. Ако търсите тиган или тенджера с незалепващи качества, които да ползвате десетилетия, препоръчваме ви такива, изработени от чугун или въглеродна стомана.

Съдовете ви не са добре почистени

Може би най-простата причина, поради която някои тигани с незалепващо покритие започват да залепват е, че има слой залепнали остатъци от храна, които пречат на покритието да изпълнява своята функция. Такива могат да бъдат изсъхнали яйчни белтъци, фини частици панировка, или загорели остатъци от храна. Ако редовно търкате полепнали остатъци, може би незалепващото покритие е започнало да се износва, а с търкането вие допълнително му нанасяте щети.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase