Снимка: Istock

Продукти:

  • 260 г тъмен шоколад с поне 50% съдържание на какао
  • 170 г обелени лешници
  • 160 г захар
  • 150 г масло
  • 2 яйца
  • 90 г брашно
  • 3 супени лъжици натурално какао на прах
  • щипка сол

Приготвяне:

Шоколадът се начупва и разтопява на водна баня. Добавете към него разтопеното масло, разбъркайте много добре всичко и оставете настрана, за да се охлади сместа.

През това време препечете леко лешниците в сух тиган и след това също ги оставете настрана. В отделна голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете и щипка сол. Сместа трябва да стане пухкава. След това към сместа постепенно добавяйте охладената на стайна температура смес от разтопения шоколад и маслото. Бъркайте непрекъснато.

Пресейте какаото на прах и брашното и ги добавете към останалите съставки. Разбийте отново с миксер.

Накрая може да добавите и лешниците и разбъркайте с помощта на шпатула.

В подходяща форма за печене сложете хартия за печене и изсипете равномерно тестото.

Печете браунито в предварително загрята фурна на 176 градуса за 25 минути. Сладкишът се нарязва и сервира, след като е напълно изстинал.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase