Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 и ¼ чаша кокосово мляко
  • 5 чаени лъжици къри
  • 4 чаени лъжици захар
  • 4 чаени лъжици рибен сос
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • 500 г пилешки гърди, нарязани на малки парчета
  • 8 бр. дървени шишчета
  • 2 супени лъжици зехтин
  • ½ чаша пилешки бульон
  • ¼ чаша фъстъчено масло
  • 1 супена лъжица лимонов сок

Приготвяне:

Смесете ½ чаша кокосово мляко, 2 чаени лъжици къри, 1 чаена лъжица захар, 1 чаена лъжица рибен сос и чесъна в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят. Оваляйте парчетата пиле в сместа, докато полепне навсякъде. Нанижете месото на шишчетата.

Загрейте зехтина в нагорещен тиган на средна към висока температура. Запържете шишчетата до покафеняване или за около 5 минути. В отделен съд кипнете останалата ¾ чаша кокосово мляко. Към него добавете 3 чаени лъжици къри. Разбърквайте постоянно за 3-4 минути, докато се сгъсти.

Добавете бульона, фъстъченото масло, лимоновия сок, оставащите 3 чаени лъжици захар и трите чаени лъжици рибен сос. Оставете да къкри около 1-2 минути до сгъстяване. Сервирайте шишчетата, полети със соса.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase