Снимка: iStock

През последните няколко години предлагането на фон дьо тен на пазара изминал път, за което сме благодарни всеки ден.

Отминаха дните, в които трябваше да се примиряваме с шепа нюанси, само за да се сдобием с неправилния продукт и да изглеждаме така, сякаш имаме тъмна маска на лицето. Днешният всеобхватен асортимент отчита широката гама от тонове и подтонове на кожата, като някои марки предлагат фон дьо тен с най-малко 40 нюанса, от които да избирате.

Може да се каже, че като се има предвид широката гама от налични нюанси, сливане с кожата и нива на покритие, фон дьо тенът е също толкова персонализиран, колкото и поръчката ви за кафе. Точно това обаче гоправи един от най-трудните продукти в гримирането, особено когато става въпрос за нова покупка. Хубавото е, че има няколко основни стъпки, които могат да ви помогнат на намерите правилния за вас фон дьо тен, с което да минимизирате нежеланите резултати.

Как да изберете правилния фон дьо тен

1. Цвета на кожата
За да откриете перфектния си фон дьо тен, трябва да започнете с разбирането на тена на кожата ви. Той може да варира между светъл, лек, среден и дълбок с нюанси. Тъй като тенът на кожата може да е неравномерен, използвайте линията на челюстта като най-точен показател.

2. Подтона на кожата
Освен ако не искате да коригирате цвета, не се борете с естествените нюанси на кожата си. Те могат да бъдат топли, хладни или неутрални. Бърз начин да определите това е като погледнете вените си. Ако са лилави или сини, имате студен подтон. Междувременно хората със зелени вени имат топли нюанси. И в случай, че имате синьо-зелени вени, вашите подтонове най-вероятно са неутрални.

Ако имате топъл подтон, изберете фон дьо тен с жълти, златисти или прасковени нюанси. Ако той е от хладната страна, основата ви трябва да е с розови нюанси. Хората с неутрален подтон, трябва да заложат на фон дьо тен със златни или розови тонове.

3. Избиране на правилнния нюанс
След като сте избрали тона и подтона на кожата си, е време да тествате някои нюанси. Изберете тези, които изглеждат най-близки до вас, след което оставете метода "проба-грешка" да започне, като изпробвате няколко нюанса върху лицето си или използвате мостра.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase