Снимка: Pixabay

Жител на щата Вашингтон беше арестуван след полицейско преследване, което завършило с изненада за служителите на реда, които открили зад волана... кучето му, предава AFP.

Инцидентът се случил на 30 март следобед, след като полицията получила няколко обаждания за шофьор, който ударил два автомобила, след което избягал от местопроизшествието, по думите на полицай Хедър Акстман.

По-късно полицията получила още сигнали за автомобил, който се движи непредсказуемо и с висока скорост, според информацията с повече от 160 км/ч.

По думите на Акстман, полицията открила автомобила и след кратко преследване успяла да го настигне. За огромна почуда на полицаите, зад волана бил питбулът на арестувания по-късно Алберто Алехандро, който въртял волана и натискал газта от предната седалка.

В крайна сметка той бил задържан и са му повдигнати множество обвинения, включително за шофиране в нетрезво състояние.

"Когато го прибрахме в ареста той си призна пред полицаите, че се е опитвал да научи кучето си да шофира", казва Акстман.

"Полицай съм от почти 10 години и съм чувала много извинения, когато арестувам или спирам хора на пътя, но не и такова", добавя тя през смях.

По думите на полицая, кучето, което не е било агресивно, е прибрано в приют.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase