Казусът Грета Тунберг срещу Deutsche Bahn получи ново доказателство - шведската медия Dagens Nyheter публикува видео, на което се вижда, че любимата им активистка наистина се вози в претъпкан влак, седнала на земята.

Още по темата

На кадрите се вижда как Грета стои на земята, заобиколена от своя багаж. На видеото се виждат още пълните купета и как се налага и други хора да стоят в коридора върху куфарите си. Клипът обаче не е заснет на мястото, където е направена снимката, която активистката публикува в Instagram и която разпали спорът й с Deutsche Bahn.

След като прекара месеци в чужбина и пътува през океана два пъти, тя тръгна обратно към родната Швеция. В своя профил на Instagram публикува и снимка от пътуването си, твърдейки, че се е возила в претъпкан влак. От германските железници обаче реагираха бързо и и заявиха, че екипът им се е грижил добре за Грета в първа класа.

По-късно активистката призна, че не се е возила на земята през цялото време, но все пак е имало и такъв период от пътуването й.

 

Klimataktivisten Greta Thunbergs tweet från ett överfullt tyskt tåg blev huvudnyhet i Tyskland. Hennes ordväxling med...

Публикувахте от Dagens Nyheter в Вторник, 17 декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase