Кафене с кучета компаньони в Югозападен Китай, което боядисва козината на животни в черно и бяло, за да заприличат на бебета панди, предизвика разгорещени дебати за правата на животните в интернет, предаде Франс прес.

Заведението отвори врати миналия месец в Чънду в провинция Съчуан. В кафенето клиентите имат възможност да са в компанията на 6 кучета от породата чау чау.

Видео, качено на информационния сайт Хонконг нюз, показва, че клиенти галят пухестите животинки и ги наричат "кучета ппанди". Окуражен от успеха сред клиентелата, собственикът на кафенето Хуан заяви, че вече предлага услугата боядисване на животни компаньони.

"Всяко боядисване струва 1500 юана (190 евро) - каза той. - Цената е по-скоро висока. След като е минал нужното обучение, член на персонала може да превърне куче от породата чау чау в панда за около един ден."

Хаштагът "Да боядисаш куче и да го превърнеш в панда за 1500 юана" предизвика голям интерес и много коментари в китайската платформа Уейбо. "Предлагам собственикът на кафенето да бъде боядисан в черно и бяло", заявява един от потребителите й. "Кучетата и котките обичат хората компаньони, независимо от външния им вид. Защо да не демонстрираме същата добрина към тях?", отбелязва друг потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase