Снимка: Pixabay

Лятото вече свърши и много хора започнаха да се отпускат и да похапват каквото им е на душата. Това може да се превърне в проблем след няколко месеца, когато искате отново да влезете във форма за плажа. Според много фитнес треньори и диетолози, отпускането по време на зимния сезон може да се отрази сериозно не само на фигурата ви, но и на здравословното ви състояние.

Разбира се, отслабването не е никак лесна задача. То изисква сериозна отговорност и отдаденост, както и дисциплина на хранене и тренировки. Всичко това обаче може да не помогне толкова бързо, колкото ви се иска. Причината се крие в бавния ви метаболизъм, който тормози голяма част от световното население.
 
Бавният метаболизъм обаче не трябва да ви отчайва. Има упражнения и хранителни режими, които могат да го победят и отново да ви вкарат в желаната форма.
 
Храната
 
Едно от най-важните неща за по-стегната фигура е правилното хранене. Постигането на оптимални резултати се дължи на строг режим, в който трябва да включите по-малък прием на калории. Това може да се следи много лесно.
 
Съветът на диетолозите е да си направите списък, в който да записвате какво ядете и по колко калории приемате на ден. Много е важно да следите и грамажа на ястията си, както и колко често похапвате.
 
Още съвети за отслабване четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase