Снимка: Pixabay

Днес мицеларната вода е неотменна част от козметиката на всяка жена. Въпреки нейната популярност, не винаги знаем какво представлява и как да я използваме.

 
Мицеларната вода е мек почистващ продукт, който разтваря грима и не изисква изплакване. Добър е, защото не изсушава кожата и не дразни слезните жлези, което означава, че е подходящ за всеки тип кожа, както и за премахване на грим от очите.
 
В мицеларната вода няма да намерите алкохол или сапун, не съдържа парабени, силикони и парфюми. Но производителите често добавят помощни компоненти като минерали и екстракти от цветя.
 
Как действа мицеларната вода?
 
Активният компонент на мицеларната вода - мицелите, са микроскопични съединения, които образуват повърхностно активни вещества с определена концентрация във вода.
 
Мицелите имат няколко интересни свойства:
 
- Отслабване на дразнещите компоненти на почистващите средства
 
- Дезактивиране на вредни химикали
 
- "Свързване" и отстраняване на най-малките частици мазнини
 
Защо си струва да изберете мицеларната вода?
 
Уникалността на мицеларната вода е, че тя осигурява едновременно ефективно и нежно почистване. Работата е там, че мицелите действат като магнит, привличайки частици грим и мазнини, които след това могат лесно да се почистят с тампон.
 
В този случай липидните структури на кожата не се унищожават и следователно след нанасяне на мицеларна вода върху кожата няма усещане за дискомфорт и сухота.
 
Трябва да се отбележи, че мицеларната вода действа комплексно, решавайки няколко проблема едновременно:
 
- Почистване на лицето
- Включително нежната кожа около очите
- Премахва грима
- Тонизира кожата.
 
Още за мицеларната вода и нейните свойства четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase