Снимка: YouTube

Голям брой НЛО-та летят около САЩ, твърдят военни пилоти. Не един или двама опитни летци са забелязали неиндефицирани обекти, които изминават огромни разстояние, със страшна скорост, която познатите технологии днес не биха успели да развият.

НЛО-тата изглеждат като огромни бонбони тик - так и се движат без видими двигатели. Дори не оставят изгорели газове след себе си. Успяват да изпълнят и маневри, за които пилотите само биха си и мечтали – те се въртят, ускоряват и спират рязко с фатална скорост.

Последните няколко сведения са само част от многото мистериозни и необясними гледки, на които военните пилоти са ставали свидетели. Срещите с НЛО-та стават все по-чести, но са все още толкова неразбрани и за това армията е променила процедурите си за докладване в опит да научи повече за тях и най-вече - от къде идват.

Пилотите, които последно са докладвали, заявяват, че няма няма да спекулират с произхода на летящите обекти.

"Ние сме тук да си вършим работата, отлично, а не да създаваме митове“, казват те пред New York Times.

Но летящите обекти се движат с такава скорост и по-толкова странни и невъзможни начини, че все още логично обяснение не може да бъде дадено. Данните идват от пилоти, които са летели от 2014 до 2015 година по Източното крайбрежие на САЩ.  Когато НЛО-то се появява на радарите, пилотите първоначално си мислят, че е част от секретна програма за дронове. Но мистерията се засилила, когато те били не просто изображение на радара, а видими и за очите на самите пилоти.

Един от тях дори за малко не се блъснал в обекта, който приличал на "сфера, обграждаща куб“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase