Снимка: Pixabay

Как да устоите на онзи миловиден поглед, който крещи „моля те, дай да хапна нещо“! Знаете, че кучето ви не е гладно, но не понасяте да скимти около вас, особено докато похапвате нещо. Къса ви се сърцето и все пак му хвърляте от любимия чипс, който хрупате.

Преди да го направите отново трябва да знаете, че някои „човешки“ храни са особено опасни за здравето и живота на домашния ви любимец. Друг е въпросът, че невинаги са полезни и за нас, хората, но въпреки това ги ядем.

Има храни и продукти, които в никакъв случай не трябва да давате на кучето, дори да ви моли с поглед. Те могат да предизвикат стомашни болки, спазми, повръщане, дори припадъци и в тежки случаи – смърт.

Кои са тези така вредни и опасни за кучетата храни, вижте в следващите редове.  

Грозде и стафиди 

За нас може да са вкусни и сладки, но кучето ви може да развие бъбречно заболяване, ако му давате стафиди и грозде. Ако тези плодове редовно присъстват в списъка за междинните закуски на любимеца ви, той може да развие бъбречна недостатъчност и да се стигне до смърт.

Месни деликатеси с наситени мазнини

Тук е мястото да подчертаем колко вредни са тези продукти и за хората. При кучетата те причиняват панкреатит, изключително болезнено възпалително състояние, при което се налага незабавна хоспитализация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase