Източник: Reuters

Много жени нямат против да пътешестват сами, но се притесняват от редица фактори, сред които и сексуален тормоз. Неприятни ситуации могат да възникнат навсякъде, но ако сте разумни и подготвени това не би трябвало да ви спира да изследвате поредната страна, която сте си харесали. Какво трябва да имате наум:

1. Изберете си хубаво местенце

Живеем в размирни времена и в много страни се води война. Доста ислямски държави също не са приветливо място за самотна авантюристично настроена християнка. Затова внимателно подберете страна, в която е хубаво да има и българско посолство.

2. Подгответе се с информация

Важно е да имате поне бегла представа за района, който ще посещавате. И не става въпрос само за забележителности, а и за културата, местните нрави, традиции и т. н., за да не се окажете без да искате в неловка ситуация, която може да доведе до неприятни последици (например да ядосате някой местен с поведение, което за съответното място се приема като обида).

3. Игнорирайте подсвиркването и подвикванията

Ако реагирате, срещуположния пол може да сметне това за покана и да започне да ви преследва, увещава и т. н. В непозната страна, трудно някой ще ви се притече на помощ, така че не окуражавайте допълнително дръзките и арогантни мъже.

Останалите съвети може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase