Снимка: bgonair.bg

Известна българска поговорка гласи, че "умният човек може навсякъде да си изкара хляба". Мисълта напълно описва Милена Терзова, която е управител на столична пекарна.

Тя се занимава със занаята повече от 6 години, а преди това е работила като строителен инженер. Казва, че да бъркаш бетон и да месиш хляб в крайна сметка е едно и също, защото и в двата случая ти трябва миксер.

На ден в пекарната се изпичат над 1000 тестени изделия, като това не важи за празници като Великден и Коледа.

"Професията ми носи огромно удоволствие, но ми отнема много лично време", сподели Милена Терзова пред Bulgaria ON AIR.

Все повече пекарни отварят врати в последните години, а според Милена българите не правим компромис с хубавия хляб.

Малко хора обаче си дават сметка колко трудно занимание е една пекарна. Най- важното нещо, което трябва да притежаваш, е чувство.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase