Снимка: Savji Dholakia, Facebook

Насред съкращенията в заводи по цял свят, поредени от какви ли не кризи, попадаме на един бизнесмен, който повдига духа на служителите си с един много щедър бонус за Дивали - един от най-големите индийски празници, отбелязван толкова пищно, както в християнския свят се чества Коледа.

Савджи Долакия е магнат в света на диамантите и притежава мина в Индия и управлява компанията си в Гуджарат.

Дружеството "Харе Кришна" изнася диаманти за 75 страни в света. Той има много служители... и явно иска всички да са доволни.

По случай Дивали той подарява 1260 коли и 400 апартамента на служителите си, а някои от тях ще получат и бижута, естествено, от диаманти.

По сметки на Mashable той ще похарчи 500 милиона рупии, или $7,5 млн. за тези подаръци, които ще бъдат разпределени сред 5500-те служители на компанията.

"Нашата цел е всеки служител да има дом и кола в идните пет години. Така че решихме да подарим коли, домове и бижута на нашите служители", обяснява Долакия.

"На онези, които вече имат автомобили ще дарим апартаменти, а онези, които си нямат превозно средство ще получат такова", обяснява щедрия шеф.

Това съвсем не е инцидентен акт на щедрост от страна на Долакия. От 2012 г. насам неговите служители се радват на различни социални придобивки.

През 2014 г. например 491 служители са получили коли, а 207 са намерили своят нов дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase