Снимка: Reuters

Откакто преди около две седмици стана ясно, че Анджелина Джоли ще се развежда с Брад Пит, няма и ден, в който те да не бъдат коментирани в световните медии. Сред версиите за причините за развода са евентуална изневяра от страна на Пит, както и насилие от негова страна над едно от осиновените им деца.

Какво ли не се изписа. Факт е, че те бяха една от най-красивите двойки на Холивуд, преминаха през редица изпитания, но приказката приключи. Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Знаете ли, че..?" споделяме някои любопитни факти за Анджелина и Брад.

Общото им богатство е оценено на около 400 милиона долара. Разгледано поотделно това на Брад Пит се оценява на приблизително 240 милиона долара, на Джоли на около 160 милиона долара.

Анджелина Джоли и Брат Пит се срещат на снимачната площадка на филма "Мистър и мисис Смит". По това време Брад е женен за актрисата Дженифър Анистън.

Анджелина става майка за първи път през 2002 година, когато осиновява момченце от Камбоджа. Неговото име първоначално е Rath Vibol, но Анджелина го преименува на Мадокс Чиван.

Въпреки че, когато е обявена новината за осиновяването, Анджелина е омъжена за актьора Били Боб Торнтън, тя официално приема детето като самотен родител, тъй като по това време двойката вече е разделена.

През 2005 г. Анджелина осиновява второ дете от етиопски произход, момиче на име Захара. Тогава детето е само на шест месеца.

Техните съвместни проекти включват благотворителни организации и винопроизводство. През 2006 година двойката създава фондацията „Джоли-Пит“, която е насочена към хуманитарните кризи по света. Също така имат бизнес с вино, гроздето за което е расло на земи в техен френски имот. Chateau Miraval вече е популярно по целия свят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase