Снимка: Outnow.ch

Дали сте прахосник или спестовник може да се определи и според вашата зодия. Вероятно си знаете как се отнасяте към парите си и дали сте по-склонен да харчите или да спестявате, но истината е, че вашият слънчев знак също може да разкрие много за вашите навици на разходи и спестяване.

Овен

Хората от този знак не задържат пари в джобовете си. Идеята за спестяване е чужда концепция за тях. Те са доста импулсивни по отношение на разходите си и предпочитат да експериментират с различни видове инвестиционни стратегии, а не да трупат пари в банка. Те не мислят за дългосрочната си финансова сигурност, а гледат да имат добра доходност от паричните си средства, но в краткосрочен план.

Телец

Добрата храна, стилните дрехи, скъпите мебели и луксозните почивки не излизат евтино на хората от този зодиакален знак. Телците обичат да правят разходи, свързани с техния личен комфорт. Те обаче имат умението да се сдобиват с вещи, които изглеждат по-скъпи, отколкото са в действителност. Освен това представителите на този знак умеят да заделят пари за далечното бъдеще.

Близнаци

Близнаците често са несериозни по отношение на парите си и ги прахосват. Те просто не са емоционално привързани към тях и са склонни да харчат дори повече, отколкото изкарват. Въпреки това, понякога те правят импулсивни, но добри инвестиции на ранен етап от живота си и така успяват да натрупат спестявания с течение на времето, без дори да го планират.

Рак

Тези хора държат със силен захват парите си. Те са склонни да заделят средства настрана, за да си гарантират сигурността на утрешния ден. Те не са склонни да предприемат рискови инвестиции и затова се примиряват и с по-малка възвръщаемост и печалба. За тях традициите са важни и те инвестират само в стари, утвърдени начини като в недвижими имоти, например.

За останалите зодии вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase