Снимка: Архив, Reuters

Съд в Рим осъди мъж, хванат да използва платени сексуални услуги от страната на 15-годишно момиче. Освен закономерната присъда - 2 години затвор клиентът ще трябва да си направи труда да купи на непълнолетната проститутка куп книги, които е пропуснала в детството си, пише "Монитор".

Според присъдата мъжът ще трябва да купи на тийнейджърката 30 тома с феминистко съдържание. Освен книгите клиентът на нощната пеперудка ще трябва да се включи в превъзпитаването й като осигури тя да изгледа два филма с феминистко съдържание.

Съдията Паола ди Никола е преценила, че след тази културна обработка и шлайфане момичето ще осъзнае, че проституирането нарушава женското й достойнство.

В списъка връчен на осъдения като "феминистки" книги са определени "Дневникът на Анна Франк", поемите на Емили Дикинсън и произведенията на Вирджиния Улф.

Разследването по това дело тече от 3 години, след като италианската полиция разкрива групировка, която доставя непълнолетни проститутки на клиентите си. По данни на полицията повечето млади последователки на най-старата професия харчели изкараните пари за дрехи и смартфони.

Шефът на групировката бил осъден на 9 години затвор, като се съобщава, че съдът е преценил, че никой не е принуждавал тийнейджърките да се отдават на клиентите за пари, и затова присъдата не е от най-суровите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase