Снимка: outnow.ch

 Има един вид членове на обществото, които са истински социални хищници, чиято плячка са всички добри и невинни хора.

Те имат едно особено поведение, базирано на манипулация. В крайна сметка те успяват да получат всичко, което искат от другите - от роднини, приятели, любовници, колеги и дори познати. Тях най-много ги бива в това да влизат "под кожата" на силните на деня и да се възползват от добродушните.

Често те са изключително внимателни и симпатични, но изведнъж, когато вече нямат нужда от вас, забравят, че са ви познавали. Тези хора си служат с някои фрази, с които се опитват да ви накарат да се съмнявате в здравия си разум и с които подкопават самочувствието ви.
 
Ето и част от тези фрази:
 
1. "Ти преиграваш!"
 
Тези хора умишлено ще правят неща, които да ви карат да се чувствате на ръба и дори може да се превърнете в параноик. В някакъв момент ще осъзнаете, че всичко това е манипулация, но ще е твърде късно. Те вече ще са ви накарали да се съмнявате в интуицията си, ще са ви вменили тревоги и лична вина. Възможно е да им повярвате, че сте неудачник.
 
2. "Твърде много драматизираш!"
 
Тези хора ще засмучат като пиявици вашия добродушен характер, но в даден момент ще се отегчат от вас. Така те ще причинят огромно объркване в живота и душата ви. Всеки път, когато се опитате да говорите за вашите притеснения относно нещо, те ще декларират своята омраза към драмата, която вие създавате и вие ще се почувствате съвсем безсилни. Тв ще ви накарат да се чувствате неадекватно.
 
3. "Ти си твърде чувствителен!"
 
Манипулаторите произвеждат негативни емоции у другите и най-вече - вменяват им неувереност. Те могат да ви игнорират дни наред и да чакат да реагирате. Когато най-накрая го направите, те ще ви обвинят, че се държите странно и проблемът е във вас, а не в тях. Те могат да омаловажават работата ви, да ви критикуват с подигравателен тон, а когато вие реагирате подобаващо и се опитате да се защитите, те ще ви заявят, че нещо не сте добре. Ще ви заявят едва ли не, че имате душевни проблеми. 
 
Вижте останалите в Tialoto.bg.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase